Terug naar overzicht

Wegenwerken E17 Kruishoutem-Deinze

wegenwerken.gif

Van 8 juli tot begin oktober 2013 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E17 tussen Kruishoutem en Deinze richting Gent. Het agentschap kiest voor een duurzame aanpak. Over een afstand van 11 km wordt een nieuwe wegverharding aangelegd in gewapend beton. Begin oktober moeten de werken afgerond zijn.

 

 

Omleidingsplannen

U vindt de omleidingsplannen op deze webpagina: klik hier.

 

Fasering

Fase 1: 8 juli tot 15 juli
In fase 1 zullen er voorbereidende werken uitgevoerd worden vanaf de grens met West-Vlaanderen tot voorbij complex Deinze in beide richtingen. Het verkeer zal ‘s nachts slechts 2 rijstroken ter beschikking hebben. Alle op- en afritten blijven open. Overdag kan er enkel gewerkt worden vanop de pechstrook. Overdag blijven dus 3 rijstroken beschikbaar.

Fase 2: 15 juli tot begin september
In fase 2 wordt gewerkt op de E17 van net voorbij complex Kruishoutem tot net voor de parking in Nazareth. Het verkeer richting Gent wordt door de middenberm geleid, waar er 2 rijstroken in elke richting zullen zijn. De op- en afrit Deinze in de richting van Gent zijn dicht voor het verkeer. Ook de oprit richting Kortrijk gaat dicht om veiligheidsredenen. De afrit richting Kortrijk blijft wel open.

Fase 3: begin september tot de eerste week oktober
In fase 3 zal gewerkt worden op de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot net voorbij complex Kruishoutem.

Ook nu zal het verkeer richting Gent door de middenberm gestuurd worden en 2 rijstroken ter beschikking hebben in beide rijrichtingen. De op- en afrit Kruishoutem in de richting van Gent zijn dicht voor het verkeer. Ook de oprit richting Kortrijk gaat dicht om veiligheidsredenen. De afrit richting Kortrijk blijft wel open.

 

Minder hinder

Uitvoeringstermijn zo kort mogelijk: 24u/24u en 7d/7d
Drukste zone (tussen complex Deinze en Kruishoutem) valt zo goed als volledig in de verkeersluwe zomermaanden.
Er worden geen werken met hinder uitgevoerd op de werf E40 Aalter - St. Denijs-Westrem tijdens de heraanleg van de E17.
Filedetectie om kopstaartaanrijdingen te voorkomen.
Zichtscherm tussen de rijrichtingen om kijkfiles te voorkomen.


Achtergrond

Deze onderhoudswerken zijn het sluitstuk in de heraanleg van de E17 tussen Gent en de grens met West-Vlaanderen. De voorbije jaren vonden al gelijkaardige werkzaamheden plaats op het deel tussen Deinze en Waregem, in de rijrichting van Kortrijk, en tussen Zwijnaarde en Deinze in beide richtingen. Het doel van deze werken is om de laatste strook, namelijk die tussen Waregem en Deinze, een structureel onderhoud te geven. Het agentschap kiest voor een duurzame heraanleg in beton. De komende 30 jaar zal geen structureel onderhoud meer nodig zijn tussen Gent en de provinciegrens.

Meer info: www.wegenenverkeer.be